Hlavní jídla

Ďábelské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 sklenice sterilované papriky
  • 1 cibule
  • 3 feferonky
  • hořčice
  • 250 ml bílého vína
  • sůl
  • pepř
  • olej

POSTUP:

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Prudce orestujeme. Na výpeku zesklovatíme cibuli, přidáme kotlety, papriky i s nálevem, feferonky, víno a vše dusíme do měkka.

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:

1/2 kg mletého vepřového masa, 1/2 kg kysaného zelí, 6 brambor, 1 cibule, sádlo, sůl, pepř,drcený kmín

Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdož nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměkka a zapéct v normálním pekáči asi 20 minut.