dub 18 2011

Staročeská pochoutka v římském hrnci

Potřebujeme tyto suroviny:

1/2 kg mletého vepřového masa, 1/2 kg kysaného zelí, 6 brambor, 1 cibule, sádlo, sůl, pepř,drcený kmín

Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdož nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměkka a zapéct v normálním pekáči asi 20 minut.

Žádné komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. TrackBack URI

Napsat komentář