dub 17 2011

Vydatná fazolová polévka

Ingredience:

  • Slanina dle chuti
  • Tuk přiměřeně
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 3 stroužky
  • Bílé fazole 1 plechovka
  • Červené fazole 1 plechovka
  • Bílé fazole v tomatu 1 plechovka
  • Rajčatový protlak 1ks
  • Cukr dle chuti
  • Sůl
  • Saturejka
  • Masox

Postup přípravy:

Snadné Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé – zahustí a není třeba mouku ani škrob. Dle potřeby dolejeme vodou a vaříme.

Dochutíme masoxem a možno vhodit i klobásu. Pokud je polévka světlá, přidáme rajčatový protlak. Přidáme lisovaný česnek, saturejku, dle chuti cukr a sůl.

Podáváme s kostkami opečeného chleba.

Žádné komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

RSS komentářů k tomuto příspěvku. TrackBack URI

Napsat komentář