dub
17
2011
Vydatná fazolová polévka
Ingredience:
- Slanina dle chuti
- Tuk přiměřeně
- Cibule 1 ks
- Česnek 3 stroužky
- Bílé fazole 1 plechovka
- Červené fazole 1 plechovka
- Bílé fazole v tomatu 1 plechovka
- Rajčatový protlak 1ks
- Cukr dle chuti
- Sůl
- Saturejka
- Masox
Postup přípravy:
Snadné Na tuk dáme opéct kousky slaniny, cibuli a česnek. Přidáme červené fazole a fazolky v rajčatové šťávě. Přes sítko prolisujeme fazole bílé – zahustí a není třeba mouku ani škrob. Dle potřeby dolejeme vodou a vaříme.
Dochutíme masoxem a možno vhodit i klobásu. Pokud je polévka světlá, přidáme rajčatový protlak. Přidáme lisovaný česnek, saturejku, dle chuti cukr a sůl.
Podáváme s kostkami opečeného chleba.
Žádné komentáře
Zatím nemáte žádné komentáře.
RSS komentářů k tomuto příspěvku. TrackBack URI